Only Friends Utrecht

Only Friends Utrecht is dé sportclub in Utrecht voor alle kinderen en jongeren met een beperking. Hierbij vinden wij het belangrijk dat alle kinderen tijdens het bewegen en sporten mee kunnen doen. De slogan van Only Friends is dan ook: “Je bent goed zoals je bent”.

Doel

Wij bieden kinderen en jongeren met een beperking een plek om te bewegen en sporten. Dit in een vertrouwde omgeving en onder begeleiding van (professionele) trainers. Dit zonder druk en niet direct gericht op de prestatie. Bewegen en sporten passend bij de mogelijkheden van de kinderen en jongeren moet vooral leuk en plezierig zijn. Bewegen en sporten als prettig ervaren, leidt tot meer willen bewegen en meer willen leren.

Voor wie

Sportclub Only Friends Utrecht is bedoeld voor alle kinderen en jongeren tussen de 6 en de 18 jaar met een beperking.

Welke sporten, waar en wanneer?

Er worden in de sportzaal en de fitnesszaal van De Hoogstraat Revalidatie elke week verschillende sporten aangeboden. De grote sportzaal wordt vaak in drie delen gesplitst om zo - per uur - drie verschillende sporten aan te bieden. De keuze van de sporten is afhankelijk van de wensen van de kinderen en de aanwezigheidsmogelijkheden van de trainers. Kijk onder programma voor meer informatie.

Het ontstaan

Sportclub Only Friends bestaat al meer dan 15 jaar in Amsterdam en is uitgegroeid tot een zeer succesvolle sportclub met meer dan 600 leden. Naar aanleiding van dit grote succes in Amsterdam is er in het voorjaar van 2016 een werkgroep gestart om deze sportclub voor kinderen met een beperking ook naar de Domstad te halen. De Kick off heeft met succes plaatsgevonden op zaterdag 24 september . Voor meer informatie over Only Friends Amsterdam, bekijk dan de website: www.onlyfriends.nl